FAQ

Mijn deelname

RAM BE | FAQ Mijn deelname

De deelnemers aan het radio-onderzoek vertegenwoordigen samen de volledige Belgische bevolking.

Hoewel potentiële kandidaten op willekeurige basis worden getrokken, worden zij nauwkeurig getoetst aan verschillende selectiecriteria zoals leeftijd, woonplaats, gezinsgrootte en beroepssituatie. Einddoel is het bekomen van een representatieve steekproef van de Belgische bevolking die een juiste basis vormt voor de totale luistercijfers.

De selectie-procedure sluit spontane kandidaturen uit. Kandidaten die zelf contact opnemen met GfK Belgium mogen we niet aanvaarden.

Deze vragen worden uitsluitend gebruikt om via statistische methodes relevante resultaten te berekenen. De luisterdata wordt bestudeerd volgens bepaalde categoriëen, zoals geslacht, leeftijd, beroep, e.d.

De antwoorden die u geeft worden strikt vertrouwelijk behandeld en worden anoniem verwerkt.

Indien de studie zonder problemen verloopt, zullen wij u niet telefonisch contacteren. Wanneer u het luisterdagboek niet tijdig terugstuurt, of het niet volledig werd ingevuld, nemen wij telefonisch contact op om u verder te helpen bij het afwerken van de studie.

Winnaars van de tombola worden ook eerst telefonisch op de hoogte gebracht alvorens de winnaars op de website worden gepubliceerd.

We garanderen u dat uw gegevens hoogst vertouwelijk worden behandeld. Ze zullen nooit voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

De gegevens die u doorgeeft worden gebruikt om de Belgische radiomarkt in kaart te brengen en onderzoeksvragen m.b.t het luistergedrag te beantwoorden. De resultaten worden nooit op individueel niveau aan onze opdrachtgevers doorgegeven.

Dit betekent dat uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, of andere persoonsgegevens nooit worden gekoppeld aan de door u ingevulde antwoorden.

 

U kan tot 4 keer een luisterdagboek invullen.
 

Luisterdagboek

Luisterdagboek

U vult de radiozender in waarnaar u het langst heeft geluisterd binnen dat kwartier.

De radiozenders die worden vermeld dienen enkel als voorbeeld. Wanneer u naar een andere radiozender luistert, mag u deze gerust toevoegen.

Ook in het online dagboek kan u zelf een nieuwe naam van een radiozender toevoegen indien deze niet in de voorgestelde lijst voorkomt.

Op dat moment bent u niet op uw voornaamste werkplaats, maar in uw wagen. Gelieve dan ook het vakje “wagen” aan te kruisen.

Op dat moment bent u niet op uw voornaamste werkplaats, maar bij u thuis. Gelieve dan ook het vakje “thuis” aan te kruisen.

Via deze link kan u uw persoonlijke dagboek invullen: https://ediary.gfk.com/be.

Bent u gerekruteerd via onze Face-to-Face-interviewers, dan vindt u uw respondentnummer en paswoord terug op de achterkant van uw papieren dagboek. Hiermee kan u vanaf de dag na het interview uw online dagboek raadplegen. U krijgt daarnaast ook een rechtstreekse link naar uw e-mail toegestuurd.

Bent u gerekruteerd via telefoon of via een online panel, dan vindt u uw logingegevens terug in de uitnodigingsmail voor het luisterdagboek.
Kijk zeker de spamfolder na wanneer u merkt dat u nog niets ontvangen heeft!

Via de knop “Wijzig zenderselectie” kan u de zenderlijst in uw overzicht aanpassen.

 

In het popup-scherm kan u uw persoonlijke zenderlijst samenstellen. Selecteer de zenders waarnaar u geluisterd heeft door erop te klikken. U kunt zenders op dezelfde manier uit uw lijst verwijderen. Zenders met een slotje kunnen niet verwijderd worden omdat u deze reeds gebruikt hebt bij het invullen van uw dagboek of tijdens de introductie-vragenlijst heeft opgegeven.

Indien de zender niet in de lijst staat, kan u “Andere zender” aanduiden.

Wanneer u naar radiozenders luistert via een radiotoestel (autoradio, hifi, wekkerradio, etc.) of via een gewoon TV-toestel duidt u “nee” aan bij “Luisteren via internet”.

Wanneer u naar de radio luistert aan de hand van streaming via een website of een app op smartphone, tablet of Smart TV, duidt u “ja” aan bij “Luisteren via internet”.

Overige vragen

Overige_vragen

Dit onderzoek heeft betrekking op alle radioluistergedrag, ook als u in het buitenland vertoeft.

Indien u dus een dag (or meerdere dagen) in het buitenland bent, en u daar luistert naar een radiozender, dan vermeldt u de naam van die zender zoals anders.

Indien u een dag helemaal niet naar de radio heeft geluisterd, kan u het voorziene hokje “ik heb op die dag geen radio beluisterd” aanvinken. Dit is voor ons even belangrijke informatie!

Als u luistert naar buitenlandse zenders die niet in de zenderlijst staan, vult u dit in onder “Andere zender“.

Heeft u ter plaatse geen internettoegang, dan kunt u tot 21 dagen na afloop van de invulperiode uw dagboek definitief maken.

Geen probleem! Als u een mail stuurt naar cimradio@gfk.com met uw vraag, dan passen we dit met plezier voor u aan!

Opgelet: het papieren dagboek is enkel beschikbaar voor respondenten die via een Face-to-Face-interviewer werden gerekruteerd.

Zeker. U kan een mail sturen met uw aanvraag naar info.cimradio@gfk.com. We sturen dan zo snel mogelijk een nieuw dagboek op!

Of u kan het gewoon invullen via het internet. Heel gemakkelijk en u hoeft dan zelfs uw dagboek niet meer terug op te sturen!

Elke mening telt, ook de mening van diegenen die heel weinig of niet naar de radio luisteren.

Indien u een dag helemaal niet naar de radio heeft geluisterd, kan u het voorziene hokje “ik heb op die dag geen radio beluisterd” aanvinken.

Neen. Enkel de persoon die uitgenodigd werd om deel te nemen mag meewerken.

Dit laat ons toe om de juiste verhouding van socio-demografische profielen in de steekproef te respecteren.

Kijk zeker uw spamfolder na. Het kan soms voorvallen dat mails van GfK daarin terechtkomen.

Nog steeds niets ontvangen? Contacteer ons dan via cimradio@gfk.com. Wij helpen u graag verder!

U kan steeds de ontvangst van onze SMS’jes stopzetten door ons het woord “STOP” terug te smsen.

Natuurlijk betaalt u niets voor de SMS’jes die u ons stuurt of van ons ontvangt.